Всі публікації цього блогу є моїми особистими думками, які я вирішив оприлюднити з тих чи інших причин.
Ні в якому разі жодна публікація не є поширенням інформації. Жодна з публікацій не є ангажованою будь-ким. Жодна з публікацій не є інспірованою моїми приватними неприязними почуттями до будь-якої особи - якщо, шановний читачу, вам здасться, що воно не так, напишіть мені про це. Я пишу тут лише те, в чому переконаний особисто. Я не претендую на істину в останній інстанції і залишаю за собою право на помилку, а також право на визнання цієї помилки, її виправлення, або впертого обстоювання.

17 листопада 2017 р.

Нове призначення

Повз увагу місцевих ЗМІ якось пройшло призначення нового командувача Оперативним командуванням “Південь”. Замість генерал-лейтенанта Андрія Грищенка командувачем призначений генерал-майор Олег Вишнівський.

На жаль, відсутність інтересу до цієї події з боку ЗМІ - це не випадковість, а закономірність. Газети не вважають за необхідне надавати інформаційну підтримку армії, якій залишили єдиний друкований орган - “Народну армію”. Знищення військової преси - окреме питання, яке я особисто вважаю інформаційним злочином. Втім, сподіваюся, що ставлення ЗМІ до армійських питань врешті-решт зміниться на краще. Повернемося до новоназначеного командувача.


Олег Віталійович Вишнівський донедавна займав посаду начальника штабу - першого заступника командувача Оперативним командуванням “Південь”. За фахом - танкист, військову освіту отримав у Ташкентському вищому танковому командному училищі, а у 1999 році закінчив Національний університет оборони України імені І. Черняховського. Брав участь щонайменш у одній миротворчій операції - в Іраку. У 2004 році Вишнівський був призначений на посаду начальника штабу 30-ї Новоград-Волинської окремої механізованої бригади.

Російська агресія проти України застала полковника Вишнівського на посаді першого заступника начальника озброєння ЗСУ. Йому довелося організовувати як постачання ракетно-артилерійського озброєння у зону АТО, а навіть подачу його на передові позиції, організовувати евакуаційно-ремонтні групи для автомобільної та броньованої техніки. Внаслідок загальної малої керованості військ у червні 2014 року йому довелося особисто очолити колону з боєприпасами для тодішньої гарячої точки - Красного Лиману. Колона потрапила під ворожий обстріл, але організовано і без втрат дісталася пункту призначення. Олег Вишнівський брав участь у визволенні того ж року Слов’янську та Краматорську.

Чотирнадцятого жовтня 2015 року полковнику Вишнівському присвоєне звання генерал-майора, а минулого року він був призначений до Одеси.

Сімейне гніздо нового командувача розташоване у Новоград-Волинському, де він прослужив багато років. Там він має квартиру загальною площею 71,90 кв. м, яку ділить із дружиною Іриною Василівною, донькою Альоною та сином Дмитром. Минулого року генерал почав будувати у тому ж містечку гараж. Інших маєтків будь-де він не має. Автівка у родини одна - “Мазда-3” 2008 року випуску.

Доходи родини складаються з заробітних плат генерал-майора, дружини, доньки та стипендії сина-студента. За минулий рік Вишнівський задекларував 249123.00 гривень заробітної платні на посаді начальника штабу ОК “Південь”, 51078.00 гривень генштабівської зарплатні та 920 гривень матеріальної допомоги. Дружина задекларувала 62646.00 гривень зарплатні, а син - 10317.00  гривень стипендії. Також вдома родина зберігає 2500 доларів США. Цінних паперів, ані банківських рахунків сім’я не має, підприємницькою діяльністю не займається і корпоративними правами не володіє.


От такий вийшов короткий опис нового командувача ОК “Південь”, що базується виключно на відкритих джерелах. Сподіваюся, що моїм колегам пощастить більше і вони дадуть не лише сухі цифри з декларації чи вирізаний  з канцелярського дубу текст офіційних подань, а живий портрет вояка, якому відсьогодні належить дбати про боєздатність чверті української армії.

(фото: Володимир Віват)

Немає коментарів:

Дописати коментар